Definitief Ontharen

 Defenitief ontharen


De meest gebruikelijke manieren om van ongewenste haargroei af te komen zijn vaak ipl bowie met facenog het scheren, harsen of epileren van de haren. Jammer genoeg bieden deze manieren geen definitieve resultaten en zorgen regelmatig juist voor irritaties, zoals ontsteking, ingegroeide haartjes, rode bultjes en/of jeuk.

Een effectieve manier van definitief ontharen in deze tijd is het laser ontharen middels moderne ontharings apparatuur, zoals IPL-Intense Pulse Light. Deze zorgen ervoor dat haarzakjes in de huid vernietigd worden, waardoor de haargroei 80% tot 90% wordt verminderd.

Tijdens het definitief ontharen wordt er door middel van lichtenergie en radiofrequentie energie warmte naar de wortel van de haartjes gestuurd. Hierdoor worden de wortel en het haarzakje zodanig verwarmd, dat de voedingsbodem van de haar uiteindelijk vernietigd. Zo kan er dus geen nieuwe haar meer groeien. Het enige wat u tijdens het definitief ontharen voelt zijn kleine prikjes. Na de behandeling kunt u de dagelijkse activiteiten gewoon weer voortzetten, zonder dat u er iets van ziet.

Laser-Hair-Removal-

Haren die op het moment van de behandeling zichtbaar zijn, kunnen 80% tot 90% verminderd worden.Er zijn meerdere behandelingen nodig, vanwege de verschillende haargroeifases waarin de haren verkeren. Omdat haargroei vaak een onderliggende hormonale oorzaak heeft, zien we in periodes van hormoonschommelingen haar waar het eerder niet heeft gezeten.

Voordat u met de behandeling begint zal er eerst een intake gesprek plaatsvinden, om u een eerlijk advies en een zo volledig mogelijk beeld van de behandeling en de periode erna te kunnen geven. Deze informatie wordt bovendien op schrift gesteld in de vorm van een behandelovereenkomst en instructies voor de voor- en nazorg.chest-hair-removal

Over het algemeen heeft u 8 tot 10 behandelingen nodig, ( bij stugge haargroei, zijn meerdere behandelingen nodig !) elk met een tussenliggende periode van zes tot acht weken. Het permanent ontharen kan niet in één behandeling worden afgerond omdat haren afwisselend een rust en groeifase doormaken.