Huidverbetering via IPL

Skin Rejuvenation

De term ‘Skin Rejuvenation’ wordt als verzamelnaam gebruikt voor alle behandelingen waarbij de I.P.L. ( Intense Pulse Light) technologie wordt ingezet om huidverjonging en huidverbetering te genereren. Ook wordt de I.P.L. technologie ingezet voor definitief acneontharen. Er wordt dan, in het kort gezegd, op een andere golflengte gewerkt. Voor meer informatie hierover kijkt u op de desbetreffende pagina.

Werking

De I.P.L. technologie produceert lichtimpulsen met een hoge energie. De behandelgolflengte van de I.P.L. lichtpulsen wordt gekozen op basis van het doelweefsel. De verschillende indicaties zijn in grote lijnen: rimpels, huidverslapping, pigmentvlekken, couperose en acné. De sterkte (energie) van de lichtpulsen wordt dus afgestemd op het type behandeling. Ook kan de behandeling worden aangepast aan het huidtype, door met de verschillende parameters (golflengte, aantal pulsen, duur van de puls, interval tussen de pulsen) te variëren, wordt het licht door het gekozen doelweefsel geabsorbeerd.

Met de nieuwste I.P.L. (Intense Pulse Light) technologie kunnen wij de huidveroudering niet stop zetten, maar wel behandelen. Het grote voordeel van deze techniek is zéér snel resultaat, geen ingrijpende behandeling, gemakkelijk en heel betaalbaar. Er is geen verdoving nodig en er wordt ook niet gewerkt met medicijnen.

De behandeling kent geen down-time, je kunt dus na de behandeling gewoon verder gaan met je dagelijkse werkzaamheden.

Couperose

Sinds enkele jaren is het mogelijk om couperose met I.P.L. licht te behandelen. De I.P.L. lamp wordt geplaatst op het te behandelen oppervlak en met een opeenvolgende flitsen wordt het gewenste gebied behandeld. De behandelde vaatjes worden in de meeste gevallen iets donkerder, waardoor het lijkt alsof de couperose erger is geworden, dit is echter een goed teken. Dit houdt in dat de vaatjes geraakt zijn en snel zullen verdwijnen. Tussen de opeenvolgende behandelingen ligt ongeveer een periode van 4 weken.

Gemiddeld zijn er rond de 4 a 5 behandelingen nodig voor een goed eindresultaat.acne-before-after-treatment

Acné

Acné, oftewel puistjes en pukkeltjes, is een aandoening waar we bijna allemaal wel last van hebben gehad tijdens de puberteit. Maar wat als de acné na je puberteit niet over gaat? of als je zo last hebt van acné dat je bijna de deur niet uit durft van schaamte? Tegen hardnekkige acné zijn verschillende behandel methodes, waaronder een behandeling met I.P.L. De behandeling met I.P.L. is er op gericht om de bacteriën die acné veroorzaken te bestrijden. Voor de behandeling van acné met I.P.L. geldt dan ook, dat je meerdere malen terug moet komen om een optimaal effect te bereiken.

Gemiddeld is er een kuur van 8 behandelingen nodig voordat je het gewenste resultaat kunt bewonderen in de spiegel.Ipl Laser 4

Pigmentatie/ Ouderdoms vlekken

Onder hyperpigmentatie wordt een opeenhoping van pigmentcellen verstaan welke verschillende oorzaken kunnen hebben. Door een bepaald lichtspectrum te kiezen, is het mogelijk deze vlekken te verwijderen of te verminderen.

Gemiddeld zijn er 5 a 6 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen.

Huidverjonging/Rimpel

Door een laserbehandeling wordt de collageen aanmaak gestimuleerd. Het resultaat is een gerevitaliseerde huid, een frisse look en een zichtbaar vermindering van rimpels. Bij I.P.L. wordt door omzetting van flitslicht plaatselijke hitte nieuw collageen aangemaakt op de plaats van de rimpel(s). Deze behandeling is met name geschikt voor de fijne rimpeltjes ( kraaienpootjes) rondom de ogen.

 

acnephotos