Nazorg Tattoo Verwijderen

calendulan-emulsie_0Nazorg instructies Tattoo verwijderen

Na elke behandeling is het verstandig om de huid goed te verzorgen. Het beste is om daarvoor een coolling gel te gebruiken zoals de bij de apotheek of drogist verkrijgbare VSM calendula. Dat geeft de beste resultaten bij het herstel van de huid.

De huid krijgt door de laserbehandeling een flinke dreun. Nazorg is dan ook belangrijk. Tijdens de nazorg kan vervelling optreden. Daar hoeft u niet van te schrikken. Integendeel. Het is een teken dat de huid zich herstelt. Het is belangrijk om de huid de eerste maand na een behandeling niet langdurig aan de zon bloot te stellen. Ook de zonnebank wordt afgeraden. Komt u er toch mee in de zon, gebruik dan een hoge zonnefactor. Gebruik ook geen zelfbruiningsmiddelen en vermijd krabben of peuteren. Dat helpt het genezingsproces aanzienlijk.

Plusminus 10 dagen na een behandeling ziet de huid er doorgaans weer normaal uit. En de resultaten van de behandeling zijn dan duidelijk zichtbaar, de tatoeage is aanmerkelijk lichter dan voor de behandeling. Op de dag van de behandeling kunt u het beste extra water drinken zodat het lichaam de afvalstoffen goed kan afvoeren. De behandelde huid dient tot volledige genezing vet gehouden te worden. Dit kan het beste met behulp van Aloë Vera.

Wij raden u aan twee weken na behandeling direct zonlicht (ook zonnebank) te vermijden. Na deze twee weken kunt u de plek insmeren met een hoge ‘sunblock’ (minimaal factor 30). Ook mag er tot twee weken na de behandeling geen sauna bezocht worden.

Het resultaat

Wanneer de tatoeage is verdwenen kan de behandelde huid nog wat witte vlekjes vertonen. Na verloop van tijd zal meestal de huid weer haar oorspronkelijke kleur aannemen wanneer zij in de zon komt. Wanneer de tatoeage en alle inktresten verdwenen zijn, is het resultaat blijvend.