Piercen

Piercen

Een piercing is uit een engels afkomstige term voor het maken van een gaatje in de huid Madonna-Piercing(of een oppervlakkig lichaamsdeel) om daardoor een (meestal) metalen voorwerp te steken. Ook dit voorwerp zelf (het sierraad) wordt soms piercing genoemd, maar dat is in wezen incorrect.

Piercing is toegepast door vele volkeren sinds de oudheid, vele natuurvolken kennen piercings bij mannen en vrouwen. Mummies met piercings zijn gevonden, waaronder Ötzi uit de gletsjer. Hij had een 7-11mm dikke oorpiercing.

Doorboring in de neus is standaard in India sinds de 16de eeuw.

In het westen is het dragen van piercings vaak in de mode geweest. De laatste jaren neemt het aantal mensen met een piercing vooral onder vrouwen toe. Aanvankelijk nemen mensen aanstoot aan een weinig geziene piercing, maar door steeds meer piercings in de media en in het straatbeeld raakt men eraan gewend en daalt de weerstand.

Stretching

Stretching is het engelse woord voor het oprekken van een piercing gaatje, daarbij wordt het vlees rondom het gaatje beetje bij beetje opgerekt. Hierna kunnen er fraaie en opvallende pluggen of tunnels in worden geplaatst. De oorlel is veruit het populairst om op te rekken.

Microdermal

Een microdermal piercing is een huidimplantaat van slechts enkele millimeters klein. In Dermal Anchor01tegenstelling tot de bekende piercing, waarbij de huid wordt doorboord, wordt er met behulp van een punch een gaatje in de lederhuid gemaakt. Wanneer het gaatje gemaakt is wordt het plaatje onder de huid geschoven. Deze ingreep is minder pijnlijk dan een normale piercing.

DiathHet piercing proces227833_10150175975791496_7883067_n

Als eerste nemen we uitgebreid de tijd om al je vragen te beantwoorden voordat we gaan piercen. Als je besluit een piercing te nemen, zal er eerst een toestemming verklaring worden getekend, waarin staat dat je op de hoogte bent van de risico’s en dat je verklaart gezond te zijn.

Nadat de spullen klaargelegd zijn en je plaats hebt genomen in de behandelstoel, wordt vervolgens de plaats van de piercing bepaalt en gedesinfecteerd. Er wordt een klemmetje op de plek gezet waar de piercing moet komen. Dit klemmetje zorgt ervoor dat de bloedsomloop wordt afgekneld waardoor het minder gevoelig is als de piercing wordt gezet. Daarna wordt de naald op de juiste plek door het lichaam gestoken en direct weer teruggetrokken, waardoor er een plastic rietje achter blijft waarmee het sieraad in het lichaam wordt geplaatst. Dit alles gaat erg snel en hygiënisch.

Bij het piercen wordt er gebruik gemaakt van een standaard kwaliteit sierraad van titanium. bij sommige nieuwe piercings zit er een wissel sierraad inbegrepen. Ook kun je kiezen uit een mooi sierraad uit de vitrine voor een meerprijs.  Modern Body Studio Angie pierced geen zelf meegebrachte sieraden. Pas nadat de wond geheel is genezen mag je het standaard sieraad vervangen door eigen sieraad (zie genezingstijden bij nazorg).

Leeftijd

Modern Body Studio Angie behandelt kinderen onder de 12 jaar voor oorgaatjes uitsluitend met toestemming van ouder of voogd.

In het geval de persoon die door Modern Body Studio Angie wenst te worden behandeld in de leeftijd tussen de 14 en de 17 jaar is en weloverwogen deze beslissing heeft genomen, vind de behandeling/ levering uitsluitend plaats met schriftelijke toestemming en in aanwezigheid van diens ouder of voogd. In dat geval geldt de ouder of voogd als opdrachtgever. Voor tepelpiercing of intiempiercing moet je minimaal 18 jaar zijn!

Modern Body Studio Angie heeft altijd het recht om van de opdrachtgever een geldig legitimatie te vragen en daarvan kopieën te maken en te bewaren. Indien de opdrachtgever geen geldig legitimatiebewijs heeft, of onzeker overkomt heeft de studio het recht om de opdracht te weigeren.