Scarification

Nieuw!!

Scarification                                                                                                                                             CorarendII
Scarification is het aanbrengen van patronen op het lichaam door middel van het snijden of branden van de huid.

Het is een van de oudste vormen van body modification en dateert zelfs van voor de tatoeages en piercings.

Scarificatie in de oudheid

De eerste voorbeelden van scarificatie dateren van voor 200 v. Chr. op Egyptische mummies zijn niet alleen tatoeages aangetroffen, maar ook decoratieve littekens die lijken op de krassen die Afrikaanse stammen nog steeds op hun lichaam aanbrengen. Volgens sommigen zouden de tatoeages van ötzi zijn aangebracht door middel van scarificatie.
Eeuwenlang en over de hele wereld werden door stammen rituele en religieuze ceremoniën uitgevoerd waarbij scarificatie een rol speelde. Veel van deze ceremonies vinden vandaag de dag nog steeds plaats. De vrouwen van Mursistam in Oost-Afrika, hebben decoratieve littekens op hun onderbuik als teken van hun volwassenheid of als symbool voor de pijn die ze hebben tijdens het baren.
De Kaningara uit Papoea Nieuw-Guinea gebruiken scarification als onderdeel van een overgangsrite van jongemannen. De
jongens die dit ondergaan, moeten eerst maandenlang geïsoleerd van de gemeenschap overleven, voordat een patroon van inkervingen op hun lichaam worden aangebracht. De littekens representeren de levenskracht van de krokodil en verwijzen naar zijn mannelijkheid.

Tatoeages en inkervingen kunnen een diepgewortelde culturele betekenis hebben en dat wordt in het Westen niet altijd begrepen,
Scarificatie in het westen zijn minder gebruikelijk dan tatoeages, maar ze zijn ook in het westen niet helemaal onbekend. Mensen kiezen om verschillende redenen voor het laten aanbrengen van inkervingen, ze vinden ze mooi of ze zien de ervaring van het gesneden worden als een persoonlijke overgangsrite.

Corarend Angiewolf Tomswastikapng

Genezing

!!Ieder persoon geneest en scars verschillend, de uitkomst van resultaat kan verassend zijn of teleurstellend!!

Bij scarificatie is het heel belangrijk om goed zorg te dragen aan de genezing om een mooi resultaat te behalen. Het heeft ook een heel ander genezingsproces dan bijvoorbeeld een tatoeage. Ook is elk lichaam anders en geneest anders, en zijn er verschillen in resultaat. Er zijn drie soorten littekens:
de Atrofische litteken: Bij deze littekens is er sprake van een zeer dun laagje littekenweefsel. De littekens kunnen verzonken zijn in de huid of een ‘sigarettenpapier’- aspect hebben. Dit soort littekens worden wel gezien als restanten van huidbeschadigingen na infecties (virus, schimmel) en na Röntgen-bestralingstherapie.
Hypertrofische littekens: Deze ontstaan bij overproductie van fibrineweefsel door bindweefselcellen in de huid, waardoor sterk verdikte littekens ontstaan. Het zijn dikke, roze strengen en plaques op de huid die circa 3 weken na de verwonding ontstaan en in een periode van maanden tot een jaar voortdurend dikker worden. Vooral de huid boven het borstbeen, de schouders, de nek en de oren is geneigd tot de vorming van deze hypertrofische littekens. Een aanleg tot het vormen van deze littekens is vaak familiair- of rasgebonden.
Keloïd: Keloïd-littekens zijn eigenlijk een bijzonder soort hypertrofische littekens. Terwijl gewone hypertrofische littekens beperkt blijven tot de plaats van de verwonding, groeien keloïden over de grenzen van de verwonding heen, en kunnen zo betrekkelijk grote huidgebieden bedekken.

Omdat de genezing door verschillende fases gaat, kan het litteken tussen nu en 2 jaar veranderingen ondergaan.

proces
Nadat er een afbeelding bekend is  wordt deze net als voorafgaande aan een tattoo met carbon papier op de huid gezet, nadat de huid schoon en indien nodig geschoren is.
Om de plaats te verdoven, moet de huid eerst open zijn. door de afbeelding geheel te volgen en lichtjes met scalpel of brander langs de lijntjes te gaan (ook wel krassen genoemd), worden er kleine sneetjes gemaakt, waarna de verdoving wordt ingesmeerd, en pijnloos de scarification gemaakt kan worden.
Er wordt een folie om de plek gewikkeld welke een dag moet blijven zitten. Hierna moet u zorgvuldig de nazorg volgen