Tattoo

Wat is tatoeëren 


images

Tatoeages zijn kleurveranderingen in de huid die worden veroorzaakt door kleurstoffen die net onder de huid worden aangebracht. Tegenwoordig worden tatoeages aangebracht met behulp van apparaten die met grote snelheid met een naaldje een pigment (een stof die een kleur geeft) in de huid deponeert. De deeltjes van het pigment zijn te groot om door lichaamseigen cellen afgevoerd te worden en daarom blijven de kleurtjes onder je huid zitten.

Al sinds mensenheugenis wordt er getatoeëerd. Vroeger werd er als verwerking van een rouwproces as in zelfgemaakte wonden gewreven, zodat de koolstofdeeltjes achterbleven. Er zijn zelfs aanwijzingen dat er al 12.000 jaar voor Christus deze methode werd toegepast. Later werd er met behulp van een naald of scherp voorwerp, zoals een doorn gaatjes in de huid geprikt en een onoplosbaar pigment in de huid gewreven, dit gebeurde ongeveer 8.000 jaar voor Christus.
Vaak hadden tatoeages religieuze betekenissen of waren het culturele tradities van een stam. Tatoeages zijn tegenwoordig meer en meer geaccepteerd in de sociale omgang, … waardoor op dit moment de tatoeage als een ware kunstvorm gezien wordt.

Cover up

Het kan voorkomen dat je tattoo die je jaren geleden gezet hebt, niet meer bij je past, niet mooi meer is of simpelweg spijt van hebt. Je kan dan kiezen voor een cover-up.
Samen met de tatoeëerder kun je de mogelijkheden bespreken, soms is de tattoo nog te donker om te coveren. Om de tattoo lichter te maken kun je er voor kiezen om een paar behandelingen via laser de tattoo te verwijderen of te verminderen zie tattoo verwijderen.

Keuze maken

Voor dat je een tattoo neemt, moet je goed overwegen waar je het wilt zetten, en wat je wilt laten zetten, een tattoo is voor het leven. Uit ervaring is gebleken dat steeds meer en meer mensen kiezen voor een (custom) tattoo, dit wil zeggen, een uniek plaatje/tekst. Onze voorkeur gaat hier ook naar uit, ieder hoort zijn eigen unieke tattoo te hebben, en niet uit een boek, waar andere ook meelopen. Een voorbeeld / idee plaatje met een eigen persoonlijke touch.

paarse logo

Tattoo proces

Nadat je tevreden bent met je keuze of ontwerp van de tattoo, zal de tatoeëerder jouw gekozen plaatje overtrekken op carbon papier. Waarna de juiste plek op het lichaam is gekozen zal deze oppervlakte van je huid eerst worden ontsmet en zonodig onthaard middels wegwerp scheermesje. Hierna wordt het plaatje over gezet op je huid. het plaatje kan altijd nog verzet worden totdat klant tevreden is over de plek. De tatoeëerder volgt hierbij ook strikt de hygiene regels, een tatoeëerder zal zorgen dat alle benodigdheden van te voren klaar gezet is, zodat hij alles bij de hand heeft. Naalden komen uit steriele verpakking.

Als de klant tevreden is over de plaats van het plaatje, zal de tatoeëerder eerst de buitenlijnen overtrekken, waarna het plaatje middels de klant zijn /haar wens ingekleurd zal worden. Wanneer de tattoo klaar is, en de klant deze bewonderd heeft zal de plek afgedekt worden middels folie. Goede nazorg is zeer belangrijk voor een goed en mooi resultaat van de Tattoo. Zie Nazorg Tattoo.

Leeftijd

Modern Body Studio Angie zet geen tatoeages onder de 16 jaar.

In het geval de persoon die door Modern Body Studio Angie wenst te worden behandeld in de leeftijd tussen de 16 en de 18 jaar is en weloverwogen deze beslissing heeft genomen, vind de behandeling/ levering uitsluitend plaats met schriftelijke toestemming en in aanwezigheid van diens ouder of voogd. In dat geval geldt de ouder of voogd als opdrachtgever. Zichtbare tatoeages zoals nek, hand, pols en gezicht worden niet gezet onder de 20 jaar.

Wij tatoeëren GEEN gezichten, NIET op geslachtsdelen en GEEN racistische/discriminerende tattoo’s. Modern Body Studio Angie heeft altijd het recht om van de opdrachtgever een geldig legitimatie te vragen en daarvan kopieën te maken en te bewaren. Indien de opdrachtgever geen geldig legitimatiebewijs heeft, of onzeker overkomt heeft de studio het recht om de opdracht te weigeren.