Hygiëne

Hygiënerichtlijnen : 

Omdat bij het zetten van cosmetische tatoeages en piercings de huid doorboord wordt, is het van groot belang om steriel te werken. Wij besteden hier dan ook de grootste zorg aan. Wij volgen de hygiëne richtlijnen van de GGD, en het LCHV, Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid.

Op dit moment is er een wetgeving van kracht, waaraan iedere studio moet voldoen. Iedere geregistreerde tattoo en/of piercing studio wordt gecontroleerd door de GGD. Voldoet de studio aan de eisen dan krijgt deze een vergunning. Zo niet, dan wordt een boete opgelegd en kan de zaak bij het uitblijven van verbetering gesloten worden. Op dit moment worden er in heel het land, keuringen gedaan.
Onze studio is goedgekeurd. Onze vergunning is in de winkel aanwezig.

Denk aan uw eigen gezondheid en ga alleen naar een goedgekeurde studio! U zal waarschijnlijk meer betalen voor uw huidsieraad, dan bij iemand op een ‘achterkamertje’. Weet dat vergunninghoudende studio’s een hoop geld hebben geïnvesteerd om alles zo in te richten dat het bijna op een operatie kamer begint te lijken; no-touch-kranen, elleboog dispensers, de beste sterilisatoren, steriele verpakkingen … Overal is aan gedacht.

Op de hierna genoemde website van het LCHV en het RIVM kunt u zien welke studio’s een vergunning hebben: www.veiligtatoeerenenpiercen.nl

Steriliseren:

Een steriele en hygiënische manier van werken bij het plaatsen van een piercing en het wisselen van juwelen is van het allergrootste belang om te vermijden dat je een infectie krijgt. Alle instrumenten die gebruikt worden bij een piercing en de juwelen om een nieuwe piercing mee te plaatsen worden op de volgende manier gesteriliseerd:

Na gebruik en voor het eerste gebruik worden de instrumenten in een desinfectiebad geplaatst vob-autoclaafor twintig minuten. Dit zorgt ervoor dat aangekoekt vuil en het aantal bacteriën met 99% wordt verlaagt.

De instrumenten worden gespoeld en in een ultrasone reiniger geplaatst. Hierin worden ze gedurende 60 minuten gebombardeerd met imploderende luchtbelletjes dat voor een grondige reiniging zorgt tot op moleculair niveau.
De instrumenten worden hierna gespoeld en open gelegd om aan de lucht te drogen.
Wanneer ze volledig droog zijn worden ze verpakt in sterilisatiefolie.
Hierna gaan de instrumenten en juwelen in de vacuum autoclaaf waar ze op 134°C en bij drie maal de luchtdruk worden gesteriliseerd. Het gebruik van een vacuum bij het steriliseren is noodzakelijk omdat er verpakt materiaal gesteriliseerd wordt.
Na het steriliseren wordt het materiaal in afgesloten laden en kasten opgeborgen tot gebruik. Wanneer materiaal langer dan een maand niet gebruikt is, wordt het opnieuw gesteriliseerd. Naalden worden gesteriliseerd aangekocht en zijn voor éénmalig gebruik!
Wanneer je een piercing laat zetten worden eerst de handen gewassen, waarna het materiaal uit de verpakking gehaald wordt en klaargelegd wordt op een steriel veld.
Na het piercen worden de instrumenten terug in het desinfectiebad gelegd om opnieuw gesteriliseerd te worden.Naalden worden weggeworpen in een naaldcontainer.