Nazorg Tattoo

Gefeliciteerd ! met je nieuwe aanwinst.


Het is nu aan jouw voor een goede genezing, volg deze Nazorg instructies op voor een mooi eindresultaat.

Verantwoordelijk

Modern body Studio Angie, kan helaas geen aansprakelijkheid aanvaarden voor het optreden van infecties, uitvloeien van inkt, schade aan kleding, problemen in de geneesperiode of enig ander letsel na het zetten van de tatoeage.

Uiteraard wordt door ons zorggedragen voor zodanige omstandigheden in onze praktijkruimte dat infectie gevaar zo klein mogelijk wordt gehouden. Het is echter aan u om zorg te dragen voor een goede nazorg.
Raadpleeg bij iedere infectie in elk geval een arts.

Nazorg producten

Bepanthen, Deze zalf ondersteunt het huidherstel, beschermd de huid zonder het af te sluiten.

Nazorg instructies

Direct na het tatoeëren wordt de huid afgedekt met folie of stickerfolie  (secondskin)

-Folie: De folie mag na minimaal 2 uur eraf. Spoel de tattoo met lauw water schoon ( wrijf met de platte hand restjes bloedplasma weg) Zodra het goed schoon is, droog de tattoo deppend, niet wrijven! Liefs met een papieren wegwerp doek. Zodra de tattoo goed droog is, smeer dan een heel dun laagje vaselineop de tattoo. Smeer nadat de wond dicht is minimaal 3 maal daags een dun laagje bepanthen, voor een mooi resultaat en minder korstjes.

Stickerfolie: Deze sticker kan maximaal 2/3 dagen blijven zitten, mits de binnenkant schoon blijft, zodra onder sticker veel vocht gaat zitten, of los laat, verwijder deze dan.
De secondskin, heeft de voordeel dat je de eerste dagen het nog niet hoef te verzorgen en gewoon mee kan douchen. door de folie creëer je een vochtig klimaat waardoor het sneller heelt.

Secondskin verwijderen:

Het beste kun je onder de douche de skin verwijderen, pak een los hoekje en rek deze, hoe dunner de skin wordt de gemakkelijk het los laat.
Spoel de tattoo met lauw water schoon ( wrijf met de platte hand restjes bloedplasma weg) Zodra het goed schoon is, droog de tattoo deppend, niet wrijven! Liefs met een papieren wegwerp doek. Zodra de tattoo goed droog is, smeer dan een heel dun laagje bepanthen op de tattoo. Deze droogt vanzelf op.  Smeer minimaal 3 maal daags een dun laagje, voor een mooi resultaat en minder korstjes.

Op verzoek

Het kan zijn dat de tattoo artiest voor speciale plaatsen adviseert om ook in de nacht nog de tattoo te bedekken met folie.

Genezing


-De genezingstijd van een tatoeage bedraagt ongeveer een week.
-Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol.
-Tijdens het genezingsprocess kan de tatoeage gaan jeuken.
-Persoonlijke hygiene is tijdens de geneestijd van tatoeage absoluut noodzakelijk.
-Behandel de tattoo als een schaafwond, genezing heeft tijd nodig, er kunnen korstjes ontstaan op de tattoo die 2 tot 3 weken
kunnen blijven zitten.
Krabbel er niet aan!

Verzorgen

-Raak de tattoo zo min mogelijk aan.
-Was de tattoo, 2x daags met lauw water en milde anti bacteriële zeep, tot dat tattoo geheel genezen is.
-Dep de tattoo na het wassen voorzichtig droog, liefs met een papieren wegwerp doek.
-Smeer de tattoo, met schoon gewassen handen, in met bepanthen ( verkrijgbaar bij drogist en onze studio) Gebruik geen andere soort zalf, en laat deze ook niet door andere gebruiken.

Wat je niet moet doen:

-Druppel geen wonddesinfectiemiddelen zoals Sterilon of betadine op de wond.
-Draag geen pleisters of verband op de wond
– Draag nooit te strakke of vuile kleding op de tattoo wond, een wollen trui wordt afgeraden, haartjes kunnen in de wond komen.
-Vermijd tijdens genezing proces contact met zwemwater (chloorzwembaden, hottubs, sauna, natuurlijk zwemwater)
-Let op dat er geen huisdier haren, stof tijdens werk e.d. komen. Hou de tattoo schoon.
-Stel de getatoeëerde plek niet bloot aan zon of zonnebank.
gebruik na genezing een hoge beschermingsfactor tijdens het zonnen.
!
Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, pussen, kleurverandering van de wond of bij extreem pijn altijd contact op met de huisarts.

Garantie:

Het kan soms gebeuren dat na de genezing je tattoo op een enkele plek / plekken niet duidelijk of vervaagd overkomen. Indien dit bij jou van toepassing is moet dit binnen 5 weken gemeld worden in de studio.

Indien de artiest een touch up nodig vind na genezing, kun je een afspraak maken.
Drie maanden na het zetten vervalt de Touch Up garantie, en komen de kosten voor eigen rekening.