Tattoo verwijderen via Laser

Tatoeages komen in alle lagen van de samenleving voor, maar vaak laten mensen zich tatoeëren omdat het bij hun levensstijl past
of omdat het dé trend van het moment is.
Helaas verandert de levensstijl en de trend van veel mensen naar mate ze ouder worden. En dan is zo’n tatoeage ineens ongepast.
Ook zijn er veel mensen van wie de tatoeage simpelweg niet mooi meer is, of omdat deze al heel oud is, of omdat de tatoeëerder zijn/haar vak niet verstaat.
 In deze gevallen is een laser behandeling ideaal.
Je tatoeage wordt met elke behandeling verder vervaagd tot hij helemaal verdwenen is.
Ook is het mogelijk om de tatoeage maar gedeeltelijk te vervagen voor een cover-up tatoeage. Dan is men niet meer verplicht om een grotere en zwartere tatoeage over een oude heen te zetten. De tattoo laseren is dan voldoende.

Tatoeages verwijderen met de Pico second laser

Ideaal voor het verwijderen van tattoo pigmenten in de huid, bijvoorbeeld: zwarte, blauwe, bruineen rode tattoo pigmenten.

De Methode

Wij werken met de Pico second laser. Met deze laser worden de beste resultaten behaald. Daarnaast zijn de nadelige gevolgen van een laser behandeling die je vaak hoort (littekens, witte vlekken) met deze laser tot een minimum beperkt.

 

De inkt van een tatoeage zit in de lederhuid (dermis) ingekapseld. De inkt wordt via de tatoeage naald aangebracht, vervolgens geneest de huid, de inkt zit ingekapseld in de “dermis” op ongeveer 1,5 à 2mm diepte. Het laserlicht gaat door de “epidermis” heen, en zal alleen de inkt verwarmen.

De zeer smalle laserbundel kan zich met veel precisie op de inkt richten. De pigmenten worden door de hitte gefragmenteerd, en het lichaam voert de losgeraakte inktdeeltjes
zelf af via de normale wegen (urine).

Deze laser kan alle kleuren inkt behandelen, zwart, rood, donkerblauw en donker oranje zijn gemakkelijk te behandelen. Kleuren als lichtpaars, licht groen en lichtblauw hebben meer behandelingen nodig. Deze laser werkt met een heel korte laserpuls van 1 nanoseconde.

Afspraak

Voor we met een behandeling kunnen beginnen  bieden wij je altijd een gratis en geheel vrijblijvend consult aan.
Tijdens dit consult  wordt de behandeling uitgelegd, kun je al je vragen stellen.
We bespreken je wensen, de risico’s, verdoving, kosten , nazorg, het geschatte aantal behandelingen, testflits en wat je wèl, en misschien nog belangrijker, wat je niet mag verwachten van de behandeling.

Indien je wilt beginnen met de laserbehandeling, dan kunnen we een afspraak in boeken in de agenda. Dit doen we minimaal 2 weken na het consult afspraak.
Zo kunnen we zien hoe de plaats, waar de testflits is afgenomen goed is genezen.

 

Verdoving Emla

Wanneer je voor jezelf beslist om laser behandeling toe te gaan passen, is het fijn om hiervoor verdoofd te worden. Aangezien een verdoving een medische handeling en een geneesmiddel is mogen wij  volgens de normen van de GGD niet meer in het bezit zijn van enige vorm van verdoving.
Daarom moet je dit aanvragen bij je huisarts, en deze verdovingscrème op naam meenemen naar de studio.
Waar de verdoving op de plek aangebracht wordt waar de behandeling gewenst is.

De Emla verdovingscrème is een verdoving die (mits) op tijd aangebracht goede resultaten geeft. Voor de behandeling kunt u Emla al 60 minuten voordat je in de studio bent al zelf aanbrengen.
De huid kan enigszins een beetje rood of wit worden. Dit is volkomen normaal. Neem de emla creme mee, naar de studio, zodat wij net vooraf aan de behandeling het nogmaals op kunnen smeren.

De behandeling

Er zijn gemiddeld 10 tot 15 behandelingen nodig om een tattoo geheel te laten verdwijnen. Tussen twee behandelingen zit altijd 8 tot 10 weken. Het lichaam heeft deze tijd nodig om geheel te herstellen. Het is totaal nutteloos om frequenter te behandelen want het lichaam moet de losgeraakte inktdeeltjes afvoeren, en dat heeft tijd nodig. Het is niet zo dat de tatoeage sneller verdwijnt als er sneller behandeld wordt. Sterker nog, de kans op pigmentatie en littekenweefsel wordt hierdoor aanzienlijk groter.

Nadat je comfortabel in de behandelstoel heb plaatsgevonden, krijg je van ons een beschermende bril, die je ogen beschermd tegen de laser.
We geven altijd aan wanneer we gaan starten met de laser.
Iedereen heeft een andere pijngrens. Sommige mensen ervaren snel pijn, anderen minder snel. Onze klanten omschrijven het gevoel bij het laseren vaak als een elastiekje dat tegen je huid wordt geschoten. Na de behandeling voelt je tattoo aan als een schaafwondje.

 Na de behandeling koelen we de plek af met een ijspack of koud water. Waarna we het insmeren met een dun laagje verkoelende zalf. 

Na de behandeling

Direct na de behandeling
zal er op de tatoeage een witte waas te zien zijn, dit is “lasersnow”, een normale reactie van de huid. Deze trekt na een aantal minuten weg. Er zal  een lichte zwelling optreden. De te behandelen plaats zal na de behandeling gekoeld worden door middel van coolpacks. Dit haalt de zwelling en het branderige gevoel weg. Na de behandeling zal er een verzachtende creme ( Alhydran) aangebracht worden.
Na de behandeling is twee weken géén zonnebank en zonnebaden mogelijk! Ook is het gewenst dat de huid niet te bruin is. Smeren met een “sunblock” is aan te raden,  Wanneer de tattoo verdwenen is zal het resultaat blijvend zijn.

Bijwerkingen

Het verwijderen van een tattoo met deze laser techniek is in principe een heel veilige behandel methode, echter, er is altijd een kleine kans op bijwerkingen. Zo kan na de behandeling de behandelde plek langdurig rood blijven, tot ongeveer 7 dagen na de behandeling. Ook kan er jeuk ontstaan, dit gebeurt bij mensen met een overgevoeligheid voor de inkt.
Door de behandeling komt deze nl weer in het lichaam. Verder is er een heel kleine kans op over- of onderpigmentatie, vooral wanneer de plek aan UV-straling is blootgesteld. Het branderige gevoel na een behandeling is niet fijn, maar wel gewenst, dit geeft de efficiëntie van de behandeling weer.

Nazorg

Na de behandeling is het van groot belang om de Nazorg instructies goed te lezen en op te volgen die je na de behandeling mee krijgt. Dit voor een betere genezing.

Prijzen

Voor dat u met een behandeling begint, zal er eerst een vrijblijvend  intake/ consult gesprek plaatsvinden.
Prijzen zijn per behandeling ( nazorg product niet meegerekend)

Consult / Intake gesprek ( 30min) Gratis
Hier wordt de behandeling, risico's, prijs, je vragen beantwoord, nazorg, wat je wel of niet kunt verwachten besproken e.d. afsluitend met een test flits
Start Tarief laser behandeling € 60,-
Tattoo opp. onder de 3cm2 per behandeling
Tattoo opp. van 3cm2 tot 5cm2 € 70,-
per behandeling
Tattoo opp. van 5cm2 tot 8cm2 € 80,-
per behandeling
Tattoo opp. van 8cm2 tot 10cm2 € 90,-
per behandeling
Tattoo opp. van 10cm2 tot 15cm2 € 100,-
per behandeling
Tattoo opp. van 15cm2 tot 20cm2 €110,-
per behandeling
Tattoo opp. van 20cm2 tot 25cm2 € 120,-
per behandeling
Tattoo opp. van 25cm2 tot 30cm2 € 130,-
per behandeling
Tattoo opp. van 30cm2 tot 35cm2 € 140,-
per behandeling
Tattoo opp. van 35cm2 tot 40cm2 € 150,-
per behandeling
Tattoo opp. van 40cm2 tot 45cm2 € 160,-
per behandeling
Tattoo opp. van 45cm2 tot 50cm2 € 170,-
per behandeling

Modern Body Studio  Angie behandeld geen  tattoo laser behandeling onder de 18 jaar. Ook niet met toestemming en bijzijn van ouder of voogd.

Modern Body Studio Angie heeft altijd het recht om van de opdrachtgever een geldig legitimatie te vragen en daarvan kopieën te maken en te bewaren. Indien de opdrachtgever geen geldig legitimatiebewijs heeft, of niet zeker over komt, heeft de studio het recht om de opdracht te weigeren.