Play piercing

Oppervlakkig gezien is play piercing het tijdelijk sub-dermal inbrengen van steriele injectienaalden voor plezier en pijn (meestal de goede soort, tenzij anders gewenst natuurlijk). De meeste piercings die tijdens het spelen worden gedaan, worden van de oppervlakte naar de oppervlakte gedaan, wat betekent dat ze naar binnen gaan en uit een licht gebogen of vlak gebied komen, zoals een arm of borst. Andere piercings gaan door een lichaamsdeel, zoals een oor of tepel.

PlayPiercing is vaak een groot sociaal taboe, fysiek uitdagend en psychologisch gespannen.

Play piercing veroorzaakt een diepgewortelde overlevingsreactie, versterkt door een piek in de productie van chemische stoffen in de hersenen.
Je huid neemt een bedreiging waar, stort zichzelf op met adrenaline en endorfine ter voorbereiding op een gevecht of vlucht. Indien nodig geeft deze reactie extra middelen om te overleven. Bij afwezigheid van een “echte” dreiging kunnen we achterover leunen, ontspannen en genieten van de drukte!

 

Playpiercing ( naald spel of recreatieve acupunctuur ) is body piercing die gedaan wordt om van de ervaring te genieten.
In plaats van een permanente lichaamsversiering ( piercing) zijn deze piercings tijdelijk.
Naalden, geslepen botten of ander gereedschap dat bij het piercen wordt gebruikt, worden uit het lichaam verwijderd wanneer de ervaring / genot is voltooid, waarna de wonden geheel weer zullen genezen.

Degenen die zich bezighoud met play piercing doen dit voor zelfexpressie, het imiteren van tribale rituelen, spirituele zelfontdekking,
seksueel genot of amusement.

Play piercing  kan een endorfine-high produceren, die uren kan duren en zelfs een orgasme kan opwekken. De ervaring van meerdere piercings in een erotisch of spiritueel geladen context is kwalitatief heel anders dan de ervaring die de meeste mensen hebben gehad met bijvoorbeeld bloedprikken, deels omdat de naald bij een prik ‘door’ de huid wordt gestoken zodat beide uiteinden toegankelijk zijn. , in plaats van ‘in’ de huid.

Play piercing moet altijd worden uitgevoerd met nieuwe steriele injectienaalden of acupunctuur naalden op huid die is gereinigd met een antisepticum zoals alcohol of povidon jodium (een mogelijk allergeen), door mensen die goed zijn opgeleid.

Korset piercing

Naalden kunnen in esthetisch aantrekkelijke configuraties worden gerangschikt, zoals een patroon of vorm.

De korsetpiercing trekt snel de aandacht en dook voor het eerst op in de jaren tachtig, toen homomannen en -vrouwen regenbooglinten op hun rug wilden rijgen voor de pride-optochten. Nadat de belangstelling kort was weggeëbd, beginnen korsetpiercings een comeback te maken en zien ze er nog mooier en uitgebreider uit dan voorheen. 

Het piercen gebeurt meestal in één keer met behulp van holle naalden, waarbij de linten tegelijkertijd aan de piercing ringen worden geregen. Deze zijn bedoeld als een “play” piercing, (niet voor de lange termijn.)
Een korset wordt meestal gedaan voor speciale gelegenheden. (Sommige vrouwen laten ze bijvoorbeeld doen voor hun huwelijk.)

Interesse?

Wil jij ok een play piercing voor een fotoshoot, evenement of anders 

Wil je meer weten over Play piercing en de mogelijkheden, kom gerust langs, of mail voor meer informatie hierover.