• Needle vs Guns

  * Girls Night Out 

 • Kanjer ketting

  * Annodizing

 • Scavenger Hunt

  * Studenten korting

 • Bultje

  * Downsizen

 • Schuine piercing

  * Uitgroei


Needle vs Guns

 

Goed uitleg filmpje 
Nog een reden waarom wij geen piercing guns gebruiken.
Hier zie je het verschil tussen een vlijmscherp piercing naald, en 2 soorten oorbellen  met ( botte ) punt, die gebruikt worden met push trough systeem en piercing guns.
Duidelijk hoe het weefsel meer schade lijdt door de harde druk / stoot van een botte punt oorbel.
En hoe de naald door het weefsel schuift.  
film credit : Dani_medvedev

Nieuw!

Wat houdt de prive  V.I.P. party in:

Met minimaal 4 personen max 10 personen, kun je buiten openingstijden in een gesloten studio samen met vrienden, familie gezellig langskomen, om onder het genot van een drankje en sweettreats rustig en op het gemakje sieraden te bekijken, en onder een relax sfeertje in bijzijn van je vrienden gepierced worden.

We zullen foto’s maken en aan het einde van de avond een leuke groepsfoto maken die je later toegestuurd krijg, om terug te kunnen kijken op een gezellige avond, en te delen met je vrienden.
Aan het einde van de avond krijg je van ons nog een leuke goodiebag.

Kanjer Ketting 

Namens Raven, helpt Modern Body studio met het inzamelen en doneren  aan de Kinder Kanjer ketting. Via de collecte bus op onze balie, en door jaarlijks een actie dag te organiseren rondom de internationale Kinder Kanker dag , waar we bijvoorbeeld lintjes tatoeëren waarvan de opbrengst naar de kanjerketting gaat. ook hebben wij speciale 14K gouden ribbon sieraden van Junipurr, waarvan 20% wordt gedoneerd.

Wat is de Kanjer ketting?

De Kanjerketting steunt en beloond.
De behandeling van kinderkanker duurt lang en is zwaar, om kinderen met kanker te steunen heeft de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker de Kanjerketting ontwikkeld. De Kanjerketting is een systeem dat bestaat uit kralen. 

Elke kanjer kraal staat voor een bepaalde behandeling, onderzoek of gebeurtenis. Zo zijn er kralen voor een chemokuur, bestraling, prikken, een scan, een lumbaalpunctie, haarverlies, een super goede dag, een vreselijke rot dag, een operatie, of een verblijf op de intensive care enz . Kinderen met kanker rijgen deze kanjerkralen aan een ketting.
Die ketting, de Kanjerketting, verteld hun verhaal. 

 

 

 

Annodizing is awesome 

Jouw sieraad verkrijgbaar in allerlei kleuren
Terwijl je wacht!

Vraag naar de mogelijkheden in de studio

 

Scavenger Hunt 

Onze wel beroemde Selfie / fotowand is meer dan alleen een wand.
Het is een speurtocht.
Om het wachten nog leuker te maken
🙂

Studenten korting 

Bij vertoon van je studenten pas krijg je in de studio korting

Studenten pas
Bij vertoon van je studentpas krijg je 5% korting

RASA
Bij vertoon van je Rasa pas krijg je 10% korting

Bultje

Een bult is een vervelende maar veel voorkomende complicatie bij piercings. Er zijn een aantal verschillende bultjes zoals irritatie bultjes, hypertrofisch littekenweefsel, granuloom of keloïde en het is soms moeilijk om het verschil te zien. In de overgrote meerderheid van de gevallen is het een irritatie bult die kan worden verholpen zonder de piercing te verliezen.

Het belangrijkste dat je moet doen, is contact opnemen met je piercer zodat deze, deze kan bekijken. Je piercer zal je een aantal vragen stellen om te proberen de oorzaak van het bultje ( irritatie) te achterhalen en wat eraan kan worden gedaan. Het is altijd belangrijk om de oorzaak van het bultje te achterhalen, want alleen door de oorzaak weg te nemen, zal een bultje definitief verdwijnen.
Helaas kun je er soms niets aan doen en is het beter om de piercing te laten dichtgroeien, laat het goed genezen en dan kun je eventueel de plaats opnieuw  piercen.

Downsizen 

Bij veel gezette piercings wordt downsizing geadviseerd.
Omdat niet elke plaats hetzelfde is zal je piercer bij het zetten van de piercing bepalen welk lengte staafje nodig is voor jouw gewenste piercing.

Omdat er verschil zit in opzwellen na een vers gezette piercing. 
Zo kan bijvoorbeeld een lip en tong meer opzwellen dan een helix, dit omdat erbij de lip en tong spieren zitten en bij een helix niet.
Ook kan er verschil zitten in de tijd die de piercer je geeft voor het sieraad te downsizen.
Dit kan variëren met 2 weken, 6 of 8 weken tot 3/6 maanden.

Het blijft wel belangrijk om je piercing  te downsizen na de door jouw piercer geadviseerde tijd. Want na de zwelling tijd zal je sieraad extra lang lijken. Om bijvoorbeeld schuine piercings te voorkomen, of juist meer kans heb om achter te blijven hangen.


Ook kan het zijn dat jij nou net degene bent die meer opzwelt dan standaard, en het gevoel heb dat je sieraad in je oor verdwijnt, neem dan gelijk contact op met je piercer, je piercer kan deze vervangen voor een nog langere staafje.

Schuine piercing 

Het kan zijn dat tijdens de genezing je piercing opzwelt, de zwelling kan dan je sieraad wegduwen. Zodra de zwelling weg is, zal in de meeste gevallen jouw sieraad weer terug komen in de juiste angle.

Een schuine piercing ontstaat meestal nadat er op geslapen wordt. Omdat je voor de eerste genezingsperiode een langer staafje krijgt, kan het door druk en of frictie schuin geduwd worden. 
Om dit tegen te gaan kun je bijvoorbeeld gaan slapen met een haarspeld in je haar aan de kant van je piercing, of je haar in een zijknot. Ook kun j
e een nek/reis kussen als kussen gebruiken zodat je oor in het gat ligt.

Uitgroei / Ingroei

Het kan gebeuren dat jouw lichaam je piercing afstoot.
Reden hiervan kan zijn: je lichaam accepteert het niet, verkeerde plaats gezet, verkeerde materiaal, het niet willen genezen, slapen erop, teveel mee spelen/ aankomen, blijven hangen 
etc etc

Litteken van uitgroei voorkomen


Litteken van uitgroei voorkomen
Heb je het gevoel dat jouw piercing langzaam verschuift, wacht dan niet te lang om je piercing te rusten, en haal het sieraad eruit.
Wacht je te lang ( hangt hij net achter een dun stukje huid)  dan kan het elk moment eruit vallen, wat een nare streep (litteken) achter laat.